Cupon

…this post was published on 2016 September 28.

am primit in seara asta un email, si culmea, cica am castigat ceva gratuit. Cum nimic in viata asta nu e gratuit, m-a amuzat un pic.

Mailul cu pricina pe un telefon arata cam asa

respectiv pe PC, se pot vedea mai multe detalii

La prima vedere s-ar parea ca e de la eMAG. dar de la a doua

nu prea, pentru ca in afara de titlu si capcana ca am castigat ceva gratuit ( cupon sau voucher – orice cuvant e bun sa starneasca interesul 🙂  ) nimic altceva nu aduce a eMAG ( asta nu inseamna ca pe viitor, nu vor incerca sa fie mai specializati si sa includa in mesaj si elemente vizuale de brand – asadar o si mai mare atentie )

De fapt  e vorba despre un mail de la o casuta care n-are nicio treaba cu eMAG sau SA-ul care opereaza sub brandul eMAG –  @lombardicamiones.com ( domeniul exista pe net, aparent a fost un pic gadilat  🙁 ) ​  adresat lui romankatalin71@yahoo.com, dar fiind gratuit m-au inclus si pe mine in lista de destinatari 🙂  si care contine o arhiva atasata , de 300 KB pe care expeditorul ma indeamna sa o deschid.

Dar tocmai aceste elemente ar trebui sa va trezeasca suspiciuni privind veridicitatea si buna credinta a sursei

Asadar, daca primiti mesaje cu castiguri, cupoane sau alte recompense, ganditi-va ca in spatele unui astfel de mesaj se afla de cele mai multe ori persoane care nu doresc decat sa acceseze intr-un fel sau altul device-ul si datele din acel device. Verificati cat mai multe elemente posibile care sa va asigure ca mesajul este de la un expeditor real, veridic.

La primirea unui astfel de mesaj, actiunea care se impune este stergea lui, definitiva, fara sa vizualizati continutul atasamentelor sau a linkurilor cu adrese de net incluse!

Pentru cei interesati de detaliile mesajului, mai jos este antetul cu datele complete

 

This entry was posted in Alert, email, Virus. Bookmark the permalink.